Windmill Cup van TV Beekhuizen (Velp) naar OTV (Oosterbeek)

De Windmill Cup is het grootste en sterkste internationale jeugdtoernooi voor spelers t/m 14 jaar in Nederland. De afgelopen 7 jaar werd dit toernooi georganiseerd op Tennisvereniging Beekhuizen onder bezielende leiding van toernooidirectrice Dorien Everaars. Vanaf komende zomer zal dit toernooi worden georganiseerd op de Oosterbeekse Tennisvereniging olv toernooidirecteur Arjen Knulst (House of Tennis / OTV hoofdtrainer).

Het is een Tennis Europe Junior Tour in categorie 1 en tevens onderdeel van een jeugd Grandslam reeks in Parijs, Oosterbeek, Nantes, Keulen/Düren en Hasselt. De beste spelers en grootste talenten onder de 14 jaar uit de hele wereld doen mee aan dit toernooi. De Internationale Tennis Federatie (ITF) schrijft talententeams in uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië, de toppers uit Europa en Oceanië sluiten aan en de beste spelers van eigen bodem zijn ook van de partij. Spelers en speelsters als Roger Federer, Rafael Nadel, Maria Sharapova, Andy Murray en Caroline Wozniacki deden ooit ook mee aan de Junior Tour!

Naast het toernooi voor valide tennissers, organiseren we in 2018 ook een toernooi voor tennissers in een rolstoel. Dit is een ITF-toernooi voor spelers t/m 18 jaar in de hoogste categorie (grade A). Het is heel bijzonder dat een evenement voor jeugdige rollers wordt gecombineerd met een toernooi voor valide jeugd. Veel toernooien voor deze doelgroep zijn er sowieso niet en als ze er zijn, dan worden ze gecombineerd met een rolstoeltoernooi voor senioren.
Bedoeling is om beide toernooien en doelgroepen volledig te integreren bij de Windmill Cup door voor iedereen optimale faciliteiten in een prachtige en voor ieder toegankelijke omgeving te bieden.

Het toernooi wordt ook dit jaar mede door een grote groep vrijwilligers georganiseerd. Het kernteam, aangestuurd door de toernooidirecteur Arjen Knulst, bestaat veelal uit ervaren personen aangevuld met jonge talentvolle mensen. Deze mix van ervaring en jong talent heeft het opleiden van jonge mensen tot doel door hen te begeleiden en te coachen en hiermee nieuw verenigingskader te creëren. De organisatie kan verder rekenen op ondersteuning van en samenwerking met diverse externe partijen, zoals de HAN, Papendal, Gemeente Renkum, Provincie Gelderland, KNLTB, commerciële partners e.d. De Windmill Cup is ondergebracht in de Stichting WMC.

De Windmill Cup start met kwalificatiewedstrijden op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018. Er worden enkels gespeeld en later in de week ook dubbels. Het hoofdtoernooi voor de valide spelers start op maandag 16 juli en de rollers starten op woensdag 18 juli (na een intensief trainingskamp van 2 dagen). Alle finales zijn op zaterdag 21 juli 2018.

nl_NL
en_US