House of Tennis is vanaf 2018 gecertificeerd KNLTB partner voor zowel onder- als bovenbouw

Verheugd kunnen wij melden dat House of Tennis vanaf september 2018 gecertificeerd is als een van de 7 Nederlandse bovenbouw tennisscholen, gericht op kinderen vanaf 12 jaar, en tevens als 1 van de 27 onderbouw tennisscholen, gericht op kinderen tot 12 jaar.

Als gecertificeerde tennisschool maken wij deel uit van een landelijk netwerk dat sinds september 2016 operationeel is. De gecertificeerde tennisscholen hebben een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers.
Alle gecertificeerde partners doorliepen met succes de selectieprocedure uitgevoerd door de KNLTB i.s.m. onafhankelijk adviesbureau NMC Bright en toonden zich bereid samen met de bond de beste jeugdspelers op te leiden conform het Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de top’.

Met de KNLTB zijn duidelijke afspraken gemaakt over de te leveren prestaties, de manier van samenwerken en de mentaliteit waarmee (samen)gewerkt wordt. Daarnaast is de samenwerking verstevigd zodat we ons verder kunnen doorontwikkelen als opleidingspartner. De trainings- en wedstrijdprogramma’s die worden gedeeld, zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.

Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is blij met het uitgebreide landelijke netwerk: “De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis weer een serieuze concurrent worden binnen het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen cruciaal. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. We moeten het echt samen doen. Het is daarom fantastisch dat we met deze geselecteerde tennisscholen de samenwerking aangaan om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de absolute top. Met de niet aangesloten tennisscholen zullen we vanzelfsprekend ook onze uiterste best blijven doen om optimaal contact te onderhouden.”

2018-03-15 Certificering groepsfoto

nl_NL
en_US