Tennisvereniging Huizen gecertificeerd als “veilige vereniging voor jeugd”

Tennisvereniging Huizen voldoet aan de voorwaarden en ontvangt een Jeugd Veilig Actief (JVA) certificaat als bewijs. Jeugd Veilig Actief is een initiatief van de gemeente om de jeugd veilig en actief te laten opgroeien.

Zondag 25 maart heeft Tennisvereniging Huizen het JVA certificaat ontvangen van de gemeente Huizen. De tennisvereniging vindt het belangrijk dat vrijwilligers, kinderen en ouders zich veilig voelen tijdens het sporten. Er is hard gewerkt om te voldoen aan de voorwaarden. Zo is er een vertrouwenscontactpersoon aangesteld; zijn VOGs (verklaring omtrent gedrag) aangevraagd voor het bestuur en elke vrijwilliger die zich bezig houdt met activiteiten met kinderen en het opstellen van protocollen.
Met het behalen van het certificaat geeft de vereniging aan dat er adequaat met zaken als ongewenste intimiteiten wordt omgegaan en maken het onderwerp bespreekbaar.

Voorzitster Mieke Bos verklaart na het in ontvangst nemen van het certificaat: Tennisvereniging Huizen is een gezellige vereniging voor jong en oud. Iedereen moet zich prettig en veilig voelen om deel te nemen aan onze vele activiteiten van onze club.

nl_NL
en_US