yesterday

Visie op Top Tennis

ONDER 12

Spelers onder 12 jaar worden allround opgeleid. Individueel wordt er bekeken waar de speler zich al sterk voelt en waar de speler zich nog niet comfortabel voelt. Op beide terreinen willen we winst boeken. Indien het lukt om je overal op de baan te sterk te voelen biedt dat op oudere leeftijd meer opties. Ontwikkeling staat boven presteren. Er wordt gewerkt aan modern toptennis! Zo wordt al jong getraind op bladversnelling, tempo spelen, in het veld tennissen, netspel, etc. Durven slaan is een must onder alle omstandigheden! In trainingen wordt gewerkt met een hoge intensiteit en hoog aandachtsniveau.

 

ONDER 14

De opleiding is nog steeds allround, al zal er meer gewerkt gaan worden aan individuele wapens en spelpatronen. Een speler wordt nog steeds geregeld uit zijn/haar comfortzone gehaald om een completere tennisser te worden. Ook komt er meer accent in hoe je verschillende soorten tegenstanders het beste kunt bestrijden met gebruik van je wapens. Tevens vinden wij dat spelers meer aandacht moeten hebben voor hoe ze een bal precies raken.

 

ONDER 16

Er wordt U16 gewerkt naar een gericht speltype. Spelers gaan steeds duidelijker werken binnen de ‘blauwdruk’ van tennis dat het beste bij ze past. Ook onder grote druk wordt het dan voor de hersenen makkelijker om onbewuste keuzes te maken. Elke bal moet benaderd worden zoals die binnen je spelopvatting past! Met veel aandacht wordt gewerkt aan meer kwaliteit in elke bal!

 

ONDER 18

Het speltype wordt verder ontwikkeld. Daarnaast is er meer aandacht voor aanvoelen wat een wedstrijd vraagt op het gebied van tactiek, balbanen, mentaliteit en gedrag.

 

BOVEN 18

Fine-tuning van spelers door onze specialisten

 

Op de pagina trainingsprogramma’s treft u meer inhoudelijke informatie.

 

 

 

nl_NL
en_US