regio

Regiotraining

Bij House of Tennis hebben de betere spelers van verschillende verenigingen de mogelijkheid om samen te trainen met andere sterke spelers in de regio. Deze club-overstijgende trainingen noemen wij de regiotraining.

Spelers met dezelfde ambitie worden zo bij elkaar gebracht. Dit zorgt ervoor dat er een actieve, enthousiaste spelersgroep aanwezig is in de regio die elkaar sterker maakt. Het regionale tennis wordt naar een hoger niveau getild.

 

Het doel van de regiotraining.

Door te trainen met de sterkere spelers in de regio gaat het niveau omhoog. Door de samenvoeging van spelers van verschillende verenigingen ontstaat er een grotere groep met sterke spelers. Er worden homogene lesgroepen gevormd en er ontstaat meer onderlinge competitie.

De huidige groepen ontwikkelen zich snel, en vormen ook een hechte groep samen die als team en vaak ook als vrienden optrekken. Er worden uitwisselingen en toernooien samen gespeeld waarbij het teamgevoel erg belangrijk is.

 

Het programma

 • Lesgroepen t/m 8, t/m 10, t/m 12, t/m 14, t/m 17 en senioren (17+);
 • Trainingscyclus is 38 weken per jaar waarbij geen training tijdens schoolvakanties;
 • De regiotrainers nemen regelmatig contact op met de clubtrainer om de voortgang en trainingsdoelen af te stemmen.
 • We organiseren uitwisselingen voor alle deelnemers.
 • Tijdens minimaal 2 toernooien zullen we aanwezig zijn om deelnemers te begeleiden.
 • We hebben 2 keer per jaar een oudergesprek.
 • Bij de start van het seizoen is er een ouderbijeenkomst waarin informatie wordt gegeven over de regiotraining.
 • Het trainingsprogramma voor de regio selectie onderscheidt zich van de reguliere clubtrainingen:
 • Intensiteit van trainingen;
 • Zichtbaarheid van spelersgroep;
 • Conditietraining
 • Winterseizoen in hal / zomerseizoen op gravel;

 

De regiotraining is meer dan tennisles!

Regiotraining is een opleiding voor het leven. Zo is het ontwikkelen van mentale vaardigheden een belangrijk aspect van de trainingen. Trainingsonderwerpen zoals taakgerichtheid, discipline, zelfvertrouwen, omgaan met tegenslagen en veranderingen komen regelmatig terug.

Ook leren we de tennissers altijd te strijden. Vechtlust, jezelf ontwikkelen en hard werken staat regelmatig centraal.

Er is ook aandacht voor het spelen van wedstrijden en toernooien. Alle spelers krijgen een toernooiadvies. Ontwikkelen en spelplezier staat op de eerste plaats!

 

De locaties:

Veenendaal

1.5 jaar geleden is de regiotraining Veenendaal gestart. 48 spelers van de verenigingen VTC en Spitsbergen trainen 2 keer per week 1.5 uur samen. Ook spelers van andere verenigingen hebben zich bij deze groepen gevoegd. In de winter wordt er getraind in de Veense Tennishal. In de zomer op Spitsbergen en VTC.

 

Arnhem

Dit winterseizoen is ook de regiotraining Arnhem gestart. De selectiespelers van de verenigingen OTV, Beekhuizen, Columbae, De Hoogkamp en De Schuytgraaf trainen naast hun reguliere clubtraining 1 keer per week in de regiotraining. Ook deze groep is uitgebreid met spelers van andere verengingen in omgeving Arnhem. In de winter wordt er getraind in tennishal Molenbeke en in de zomer op gravelbanen in regio Arnhem.

 

Nijmegen

De regiotraining Nijmegen speelt in de hal in Nijmegen en Bemmel. Sterkere spelers van o.a. Rapiditas, De Hoge Wick, en Bemmel trainen samen. Ook spelers uit Lent en tennissers van andere Nijmeegse verenigingen doen mee. In de zomer wordt er op gravelbanen in de regio Nijmegen getraind.

Als u geinteresseerd bent in de Regiotraining, geef uw kind dan op voor een proeftraining. U kunt hem/haar hiervoor aanmelden bij:

Sebastian Buijs:
s.buijs@houseoftennis.nl
06-40949159

 

nl_NL
en_US