House of Tennis

Ook komend jaar vervolgt de KNLTB de samenwerking met een aantal zorgvuldig geselecteerde tennisscholen binnen de KNLTB Jeugdopleiding. Zojuist is bekend geworden dat de KNLTB de certificering van House of Tennis verlengt voor het seizoen 2020-2021.

De KNLTB werkt sinds september 2016 samen met gecertificeerde tennisscholen om de route naar de top voor jeugdspelers zo goed mogelijk te faciliteren. De KNLTB helpt de scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties, de manier van samenwerken en de mentaliteit waarmee (samen)gewerkt wordt.

Geen onderscheid onderbouw en bovenbouw
In het nieuwe seizoen 2020-2021 komt het onderscheid tussen de onderbouw en bovenbouwscholen te vervallen. Dit heeft als voordeel dat gecertificeerde scholen nog intensiever begeleid kunnen worden door de KNLTB en de kwaliteit wordt verbeterd. Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB: “De hernieuwde beoordelingsronde is een zeer intensief traject geweest. Omdat de ontwikkeling van het Nederlands toptalent in onze ogen beter kan, hebben we met het team veel aandacht besteedt om tot een stevig gefundeerde keuze te komen. We gaan dan ook terug van 33 gecertificeerde tennisscholen naar 15, wat hopelijk leidt tot minder versnippering van talent.”

De geselecteerde tennisscholen hebben een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers en maken een jaar deel uit van het netwerk, startend op 1 september 2020. De samenwerking met de huidige scholen in het netwerk, loopt nog tot en met 31 augustus 2020. Bekijk hier een overzicht van alle gecertificeerde tennisscholen.