House of Tennis

Aanloop Down-under avontuur: Op weg naar succes

In de afgelopen maand reisde Rosé af naar Australië om haar debuut te maken op één van de meest prestigieuze internationale juniorentoernooien, de Australian Open Junior Championships. Om topfit aan de start van haar ‘Down-under’ avontuur te beginnen, heeft Rosé hard getraind tijdens haar pre-season bij House of Tennis onder leiding van Fred Hemmes en bij het NTC in Amstelveen onder leiding van Raymond Knaap van KNLTB Toptennis.

Eerste toernooi van het jaar: J300 in Traralgon, Victoria

Rosé begon haar reis met vastberadenheid op het J300-toernooi in Traralgon. In de eerste ronde van het enkelspel behaalde ze een indrukwekkende overwinning op de nummer 44 van de juniorenwereldranglijst, Antonia Vergara Rivera uit Chili, met cijfers van 6-0 6-4. In de tweede ronde stond ze tegenover de geduchte Tyra Caterina Grand (USA), waarbij ze met 2-6 3-6 haar meerdere moest erkennen. In het dubbelspel vormde Rosé een duo met Vendula Valdmannova (CZE). Na een overwinning in de eerste ronde speelden ze een sterke wedstrijd in de tweede ronde, waarbij ze nipt werden verslagen met een score van 5-7, 4-6 door een Australisch duo.

Rosé Marie Nijkamp maakt haar debuut op de Australian Open Junior Championships

Het spannende avontuur van Rosé op de Australian Open Junior Championships startte op 20 januari 2024. Haar debuut vond plaats op Court 12, waar ze het in de eerste ronde opnam tegen de Braziliaanse Olivia Cerneiro. In een spannende wedstrijd van 1 uur en 23 minuten stapte Rosé als winnaar van de baan met een overtuigende score van 6-4 6-1.

Op dinsdag 23 januari mocht Rosé weer in actie komen. Ze had een drukke dag met zowel de tweede ronde van het enkelspel als de eerste ronde van het dubbelspel. In de tweede ronde van het enkelspel stond Rosé tegenover de Japanse Ena Koike, de nummer 10 van de junioren wereldranglijst. Ondanks deze sterke tegenstander, streed Rosé moedig. Uiteindelijk verloor ze met een score van 3-6 2-6.

In het dubbelspel vormden Rosé weer een duo met Vendula Valdmannova (CZE). In de eerste ronde boekten ze een overtuigende overwinning van 6-0 6-2 tegen Elena Ruxandra Bertea (ROU) / Mika Buchnik (ISR), wat meteen een sterke start betekende. De tweede ronde bracht een spannende wedstrijd tegen Hikari Yamamoto (JPN) / Shiho Tsujioka (JPN) met zich mee. Na een zenuwslopende strijd trokken Rosé en Vendula aan het langste eind met een 7-6 6-4 overwinning. Hoewel hun dubbelspelsucces eindigde in de kwartfinale, waar ze werden verslagen met een score van 5-7 1-6 door Sara Saito (JPN) / Ena Koike (JPN), was het behalen van de kwartfinale een indrukwekkende prestatie voor Rosé en Vendula.

Down-Under Avontuur: Sterke start en Career-High voor Rosé

Het Down-under avontuur van Rosé zit erop, maar met een reeks van 9 wedstrijden in twee weken heeft Rosé een veelbelovende start van haar tennisseizoen neergezet. Haar prestaties op de Australian Open Championships hebben geleid tot haar hoogste ranking tot nu toe, namelijk de 42e plaats op de World Tennis Tour Junior Rankings. Met deze 42e plaats zal Rosé haar laatste jaar op de ITF World Tennis Tour Juniors beginnen. Haar doel is om ook deel te nemen aan de Juniorenkampioenschappen van Roland Garros, Wimbledon en de US Open. We blijven Rosé de komende tijd volgen in haar tennisavontuur.