House of Tennis

Trainingsdag Toptennis oktober 2019.

Afgelopen zondag 6 oktober hebben de spelers die bij ons onder Toptennis vallen een extra trainingsdag gehad

De dag bestond uit: fysieke testen, tennistraining en een presentatie voor spelers en ouders over voeding.

Tweemaal per jaar, begin winterseizoen en eind winterseizoen, worden onze spelers getest op allerlei verschillende fysieke onderdelen.

Spelers krijgen een inlogcode en kunnen online hun data over de testen inzien. In de loop der jaren is zo hun ontwikkeling te zien, er komt aan het licht op welke onderdelen er nog een achterstand is en waarin al heel goed gescoord wordt. Zo kan er door de fysieke trainers mogelijk individueel aangepast worden binnen trainingen.

De testen worden door House of Tennis uitbesteed aan het professionele bedrijf Skills Intelligence. Dit bedrijf test bij heel veel tennisscholen waardoor er een complete databank ontstaat. Hierdoor is het ook mogelijk te vergelijken met leeftijdgenoten elders uit het land, of uit België, waar ook getest wordt.

De spelers vinden de testdag leuk en het levert waardevolle informatie op voor het trainersteam.

 

Na de testen in de ochtend bestond het middagprogramma uit een gedeelte tennis en een presentatie over voeding.

Annelies van den Hoven is voedingsdeskundige en diëtiste en heeft spelers en ouders nuttige input gegeven over hoe om te gaan met voeding. Een belangrijke pijler om zowel fysiek als mentaal je niveau te verhogen. Voeding speelt o.a. een belangrijke rol in concentratievermogen, herstelsnelheid, werking van het zenuwstelsel, revalidatiesnelheid, energievoorziening tijdens het trainen en spelen van wedstrijden.

Kortom een nuttige dag in de opleiding van onze ambitieuze spelers en ouders.